Tarieven

Tarieven
Een eerste kennismakingsgesprek van een half uur is altijd gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek komen uw specifieke situatie en wensen aan bod en zal ik u de werkwijze, tarieven en mogelijke vergoedingen toelichten.

Vanuit dit gesprek kijken we samen of en hoe we verder gaan. Na het eerste half uur hanteer ik een uurtarief. Afhankelijk van de gewenste dienstverlening ligt dit uurtarief tussen de €80,- en €165,- excl. BTW. Voor sommige diensten is het mogelijk een totaalprijs overeen te komen.

Het is mogelijk om op locatie af te spreken in de regio Oostelijk Noord-Brabant, Nederlands en Belgisch Limburg. Hiervoor hanteer ik een reiskostenvergoeding van € 0,28ct /km. 

De kosten voor een mediation traject worden doorgaans gelijk verdeeld over beide partijen. Het is uiteraard ook mogelijk om onderling een andere verdeling af te spreken.

Alle mogelijke kosten zullen met u tijdens het eerste gesprek worden besproken. We kunnen dan ook bespreken welke vergoedingsmogelijkheden er zijn voor uw specifieke situatie.

Vergoedingsmogelijkheden
Rechtsbijstandverzekering
Afhankelijk van de gewenste dienstverlening kunt u in aanmerking komen voor een (gehele of gedeeltelijke) vergoeding door uw rechtsbijstandsverzekering. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.

Subsidie via de Raad voor Rechtsbijstand (“toevoeging”)
De overheid vergoedt soms een deel van de kosten van een mediation traject in de vorm van gesubsidieerde rechtsbijstand, de zogeheten “toevoeging”. Deze is afhankelijk van het inkomen en het vermogen van u en uw partner. U betaalt wel altijd een eigen bijdrage van minimaal €58,- (per 1 januari 2022). Deze toevoeging kunt u niet zelf aanvragen, dit doet de mediator voor u. Voor een eerste indruk kunt u de website van de Raad voor Rechtsbijstand raadplegen: https://www.rvr.org/@7797/inkomen-vermogen-eigen-bijdrage-2022/

Vergoeding door uw werkgever
Bij arbeidsmediation komt het regelmatig voor dat uw werkgever de (gehele of gedeeltelijke) kosten van het mediation traject op zich neemt. Vraag dit na bij uw werkgever.

Fiscale aftrekbaarheid
In specifieke gevallen is een deel van de kosten fiscaal aftrekbaar. Hierbij moet u denken aan de kosten van het mediation gedeelte dat specifiek gaat over het verkrijgen of behouden van de partneralimentatie. Dit geldt dus niet voor de totale kosten van een echtscheidingsmediation, slechts voor dit specifieke gedeelte waarvoor een gespecificeerde factuur zal worden opgesteld.

Conflictcoaching
Voor particulieren zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven vanaf 1 januari 2022 helaas niet langer fiscaal aftrekbaar.

Als u in loondienst bent dan kan het zijn dat uw werkgever de (gehele of gedeeltelijke) kosten voor een zakelijk conflictcoaching traject op zich neemt. Vraag dit na bij uw werkgever.

Als ondernemer blijven de kosten voor zakelijke coaching ook na 1 januari 2022 fiscaal aftrekbaar als bedrijfskosten van de onderneming. Dit geldt uiteraard ook voor ZZP-ers. Raadpleeg de belastingdienst of uw accountant voor de voorwaarden.

Wilt u meer weten?

Neem contact op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.